“The Long and the Short of It” er en gave til sponsorbranchen

Et sponsorat er som regel en langsigtet investering. Og det kan godt gøre det til en svær størrelse at sælge, især hvis køberen er købmandstypen, som fokuserer på kortsigtet salg.

Les Binet og Peter Field giver med deres rapport The Long and the Short of It ammunition til sponsorsælgere, der gerne vil sælge langsigtet brand-building (og CMO’er der gerne vil overbevise topledelsen om at investere i et sponsorat). Rapporten udkom i 2013, men er først inden for de seneste par år begyndt at få den fortjente opmærksomhed.

Binet & Field har analyseret 966 kampagner, som har været nomineret til en IPA Effectiveness Award. Deres resultateter sætter en effektiv stopper for diskussionen om, hvorvidt det er bedst at tænke langsigtet eller kortsigtet. Svaret er simpelt: Du skal gøre begge dele!

De argumenterer for, at det optimale split i en kampagne er 60% brand building og 40% sales activation.

Grafen herunder er nok min favoritgraf fra rapporten. Den illustrerer perfekt, hvorfor den kortsigtede salgsaktivering tit vinder, når man måler på korte bane (fx 6 mdr), men også at salget falder tilbage til udgangspunktet, hvis ikke du investerer i langsigtet brand building.

Anyway, hvis ikke det er vand på møllen for en sponsorsælger, så ved jeg ikke, hvad er.

Og hvis nogen begynder at sige, at de vil skrue ned for deres marketingbudget i disse krisetider, så giver du dem et lille foredrag om ESOV (excess share of voice) i bedste Ritson-stil.

Skriv et svar