Søgningen gav ingen resultater

Sorry, Brøndby, men det her er altså for sjovt.

Når man klikker sig ind på Brøndbys hjemmeside for at se, hvem der er hovedsponsor i klubben får man følgende meddelelse:

Det er da bare sandt på så mange niveauer! Standardteksten “Desværre. Søgningen gav ingen resultater” er meget rammende for Brøndbys manglende succes med at finde en afløser for Kasi-Jespers millioner.

Hvis vi lægger deres uheldige hjemmeside-design til side, så tror jeg egentlig ikke, at Brøndby er hverken værre eller bedre end andre Superligaklubber til at finde sponsorer. Men klubben er interessant, fordi den kommer fra et så  højt udgangspunkt med Kasi Groups mange millioner. Og fordi den før Kasi havde Codan som loyal hovedsponsor i 16 år. Og fordi der er så stor kontrast mellem klubbens gloværdige fortid og trængte nutid.

Vi må håbe søgningen snart giver resultater på Vestegnen.

I den anden ende af skalaen: Microsoft
Hvis vi lige skal have lidt perspektiv på debatten, så tjek dette slide fra et Microsoft Lync oplæg om deres kommende konference i Las Vegas senere i denne måned.

Udsolgt på to timer! Hvordan kan Microsoft sælge konferencesponsorater for noget der ligner $1.500.000 USD på to timer (download sponsorprospektet), når Brøndby ikke kan finde en hovedsponsor på 12 måneder?

  1. Fordi Microsoft Lync er et unikt produkt, som mange virksomheder gerne vil associeres med og sælge ydelser til (hardware, software, konsulenttimer). Hvad er der unikt ved at blive sponsor i Brøndby (frem for FCK, Lyngby og HB Køge)?
  2. Fordi Microsoft-sponsoratet er afgrænset og håndgribeligt. Det er en tre-dages konference, hvor du får 1.500 deltagere i tale (og stort set alle vil være i din målgruppe). Et hovedsponsorat i en fodboldklub er mere uhåndgribeligt og båret meget af billetter og spredehagls-eksponering. Og det bliver ikke nemmere af, at Brøndbys ledelse og sportslige præstationer har været mildt sagt ustabile.
  3. Fordi Microsoft kan søge sponsorer på øverste hylde og på globalt plan. Faktisk behøver de ikke søge. De skal bare åbne sluserne, og så kommer henvendelserne fra hele verden. Brøndbys potentiale er knapt nok landsdækkende p.t.

Skriv et svar