Skal man altid sælge et sponsorat som et sponsorat?

Jeg har i de sidste par uger været involveret i at sælge et hovedsponsorat i 50.000 kr.-klassen. Et sponsorat, som var meget mere værd, men som pga. en stram deadline var til salg til nærmest kostpris. Den primære ydelse var en stor annonce og dernæst lidt forventet presseomtale, hvor sponsor ville få æren for at dette unavngivne koncept lever videre.

Et af afslagene fik mig til at reflektere lidt over salgsprocessen. Det kom fra en stor dansk koncern og lød: Vi er gået væk fra passiv logoeksponering. Good for you. Det er også det, jeg selv har været med til at prædike i de sidste tre år. Men det der var tale om her, var egentlig “bare” en stor unik annonce i en eftertragtet tryksag lige i målgruppen. Der burde egentlig ikke være så meget at tænke over. Det er et fund til 50.000 kr.

Men fordi jeg ringer til sponsorchefen og sælger det som et hovedsponsorat, så går der nogle mekanismer i gang oppe i hovedet på ham. Det skal aktiveres. Det kræver forberedelse. Vi er dumme, hvis vi bare køber sponsoratet og ikke gør mere ved det.

I dette tilfælde kunne man dog sagtens bare købe annoncen og bade i opmærksomheden og den positive omtale. Måske skulle jeg bare have ringet til marketingchefen og solgt det som en annonce – quick & dirty. Det gør jeg næste gang.

Comments 1

  1. Ja det giver ikke mening! Nogle gange går en oplagt mulighed virksomhedernes næse forbi, fordi der skal tages en hurtig beslutning. Et andet oplagt firma til en annonce meldte tilbage, at de havde brugt alle deres markedsføringskroner på deres hjemmeside og socialt ansvarlige kuglepenne…
    Jeg håber dog det bedste for deres firma, men tvivler på at kuglepenne flytter kunder.

Skriv et svar