Har Ceres opgivet Aarhus?

I mange år har Ceres været Aarhus’ øl. Godt nok ejet af Royal Unibrew, men et lokalt forankret brand, som har brugt sponsorater til at markere sig som Byens Øl og skabe goodwill og loyalitet hos århusianerne.

Samme strategi har Albani, et andet Royal Unibrew brand. De har sat sig på Fyn og forsvarer indædt sit territorium i mod Carlsberg. Se fx Albani.dk, som er en hyldest til den fynske musikscene og et skoleeksempel i kommunikation på målgruppens præmisser

Ikke længere Aarhus’ hovedsponsor
I 2008 lukkede man Ceres bryggeriet i Aarhus og flyttede produktionen til Faxe, og lige siden er det gået ned af bakke for Ceres. Og nu har Ceres opgivet kampen helt. I hvert fald, hvis man ser på deres sponsorater. Se denne liste over sponsorater, som Ceres har opsagt eller overleveret til storebror Royal Beer gennem de sidste 2-3 år:

 • Hovedsponsor i AGF
 • Musikhuset Aarhus
 • ARoS
 • Aarhus Teater
 • Jysk Væddeløbsbane
 • SPOT Festival
 • Tivoli Friheden
 • Aarhus Festuge

Need I say more?

Er Ceres på vej ud af produktion?
Det er mig ubegribeligt, at man er villig til at ofre al den goodwill man brugt 150 år på at bygge op i Aarhus, for i stedet at satse på det nationale Royal brand. Hvis ikke det var for denne artikel i JP Aarhus, hvor sponsorchef Freddy Larsen mener Ceres stadig er stærkt repræsenteret i Aarhus (!), så ville jeg have troet, at Ceres var taget ud af produktion.

Det er også tydeligt i artiklen, at Royal Unibrew tror, at det er uden betydning, at Royal overtager Ceres’ sponsorater. Det bliver en dyr fejltagelse. Jeg tror, tidligere Aarhus-borgmester Flemming Knudsen rammer plet, når han siger: “I Faxe er de fuldstændig ligeglade med Aarhus!”

Jeg vil ikke blive overrasket, hvis der ikke er noget der hedder Ceres om fem år.

PS: Meget sigende, så viderestiller ceres.dk til royalbeer.tv, men hvis du vil have et kig ind i fortiden, så gå ind på Ceres’ tidligere website. Det er ikke blevet opdateret i flere år, så her er Ceres stadig hovedsponsor i AGF og sponsor i ARoS, Aarhus Teater og Musikhuset Aarhus. Du kan også søge om et sponsorat derinde. Good luck.

Comments 1

 1. Samme gælder i Odense. Albani har trukket stort set alle sponsorater til de små klubber.
  ‘Fri FYN for Fremmed øl’, er åbenbart et glemt motto.

  Men så er det jo heldigt vi har andet godt øl på Fyn !!

Skriv et svar