6.000 sponsorcykler i London

Barclays Bank i England går nye veje inden for offentlig sponsering. De støtter cykler og cykelstier og vil bidrage at gøre London til en cykelby.

Banken indgik i 2010 en fem-årig aftale på 25 millioner pund med Londons bystyre for at få navnerettighederne til byens cykelvision. En vision der omfatter 6.000 bycykler til leje, 400 stationer og 12 cycle superhighways (cykelstier fra forstæderne ind i det centrale London).

Hvad får Barclays ud af det?
Udover at Barclays lægger navn til bycyklerne og cykelstierne (Barclays Cycle Superhighway) og bliver krediteret på alt kommunikationsmateriale, så er der et godt link rent visuelt, fordi Barclays bruger den samme blå farve, som cykelstierne bliver markeret med på vejene.

Andrew McDougall, senior sponsorship manager i Barclays, udtaler:
“Obviously the cycle hire is a good piece of sponsorship from a corporate point of view but it’s also giving something back – helping people see the city, get fit, enhance their commute. Barclays has been in  London for 300 years – we want to affirm our right to operate in these markets.”

Jeg tror godt, Barclays kan få værdi for sine 25 millioner pund (ca. 210 millioner kr.), men det bliver på den lange bane. Eftersom det er et navnesponsorat, så kan Barclays ikke trække sig ud efter fem år, når de endelig har fået slået navnet fast.

Barclays er også afhængige af at initiativet bliver en succes. Hvis indbyggerne tager det til sig og hylder cykelvisionen, så kan Barclays høste en masse goodwill. Men der er også risiko for, at bystyret mister fokus på opgaven, at nogle cykelstier ikke bliver opført, og at indbyggerne ikke gider cykle på arbejde. Så står Barclays kun tilbage med de gode intentioner.

Se den korte film om initiativet herunder. Om ikke andet for at se, hvordan myndighederne prøver at “sælge” cykling til Londons indbyggere, som tydeligvis ikke er vant til at tage cyklen på arbejde (man kan sågar få cykelundervisning).

Hvad sponserer Barclays ellers?
Som sagt er dette sponsorat en langsigtet investering, men det er Barclays vant til. De har været navnesponsor for Barclays Premier League siden 2001, Barclays Spaces for Sports siden 2004, The Barclays Scottish Open siden 2004 og meget mere.

Læs mere om Barclays sponsorater

Skriv et svar