AGF og Krifa i gidselsdrama

Har I set, hvor højt bølgerne går i Aarhus for tiden? AGF lancerede tidligere på ugen Krifa som ny hovedsponsor, og alt var fryd og gammen.

To dage senere har Facebook-gruppen AGF-fans der siger nej til KRIFA som sponsor 1.000 “like’s”, og pludselig er hovedsponsoratet taget som gidsel i et højspændt cyberspace-drama.

Pressen og Facebook-folket går amok. Der bliver skrevet side op og side ned om sagen, og der bliver hurtig oprettet en “mod-gruppe” på Facebook: AGF fans der respekterer klubbens beslutning om KRIFA som sponsor

Lad os trække vejret
Når man får sagen lidt på afstand (ja, 24 timer ekstra gør en forskel i Facobook-land), så tyder alt på, at Krifa og AGF er blevet fanget i en politisk smædekampagne, som intet har med fodbold at gøre. Krifa er åbenbart en upopulær fagforening i branchen, fordi den ikke er medlem af hovedorganisationen LO, og derfor mener fagforeninger som 3F og HK, at Krifa er undergravende for den danske arbejdsmarkedsmodel.

Og 3F og HK har sandsynligvis trukket i de afgørende snore her. Måske har de fået hjælp af et par højtstående AGF-fans, men hovedparten af fansene er glade for aftalen.

Bevis #1:
De to folk bag “hadegruppen” på Facebook er aktive på den ekstreme venstrefløj og har stået bag flere politiske aktiviteter og artikler. Læs mere

Bevis #2:
De originale fanfora tager afstand fra smædekampagnen. Se fx GF Forum og More Than a Club.

Bevis #3:
Sproget er også så langt ude, at det virker konstrueret. Se fx den her:

“36 års passion, 36 års kærlighed?fulgte med i økonomisk nedtur, nedrykning, aldrig givet slip fordi jeg flyttede til sjælland? MEN? Krifa på tribunen og den hvide bluse, så siger jeg stop. Jeg er rasende, tom indeni, såret, chokeret over at nogle kan synke så dybt. AGF – R.I.P?”

En kommentar på JP gør i øvrigt opmærksom på, at afsenderen er konsulent i HK.

Bevis #4
Sund fornuft bliver mit sidste argument. Krifa har et godt og sundt samarbejde med bl.a. AG København og Randers FC, som ikke har mødt modstand. Og der er ingen saglige argumenter for, at Krifa ikke skal være sponsor i AGF. Jeg kan ikke lige gennemskue, hvorfor det er AGF-sponsoratet, det skal gå ud over, men det er virkelig lykkedes de få aktivister at finde mange medløbere.

Jeg vil slutte med et citat fra GF Forum: “Never underestimate the power of idiots in large groups! Internet is amazing.”

PS: Hvis du godt kan lide gidselsdramaer, så skrev jeg for nylig om en lignende sag i Aalborg.

Comments 1

Skriv et svar